Welcome

Forgot Password?
Sent XSGamers a gift!
Via our PayPal.me page!
Donations are welcome!

Donate

Recent Donations
Jules
£10.00 GBP
20th Jan 2016
boldface
€10.00 EUR
19th Mar 2015
Ezrail
€10.00 EUR
19th Mar 2015
boldface
€10.00 EUR
26th Jan 2015
Alamirian
£10.00 GBP
18th Jan 2015
Next »
Online Members
None
Online Guests: 173
TeamSpeak 3 Status
Mobo Died !
Forum » General » Tech Discussion
Scott 21st Oct 2015

Joined: 28th Jan 2014
Rank: XSG Admin
Posts: 334
Likes 50



So my ROG Maximus 6 Fomula has died pretty certain its the board up to now tried PSU and still dead etc , cannot test my I7 Haswell until maybe the weekend when I can sneak in to work and drop it in one of the Works PCs good job they have just upgraded our boxes to Socket 1150 otherwise wouldn't have close access to one.

So do I just buy another Socket 1150 Board and stay with Haswell or say fuck it and go New Skylake board, chip and Ram (DDR4)

Have not got the funds really to do it but it can be done.. then either sell on my I7 or keep it for a good upgrade to the Kids PC

How much Warranty do you get on Asus boards these days can I RMA my ROG 6 Board ?

Ideally I wanted to just change my Video Card this year and go Chip, board and Ram next year.

Oh I dunno what should I do, I don't really play the fucking thing that much these days, but circumstances in my life have now changed and I will get more time to game again.



Spagfoot 21st Oct 2015

Joined: 23rd Apr 2014
Rank: XSGamer
Posts: 317
Likes 46



I wouldn't upgrade the chip yet if I were you Scotty. Skylake is not any kind of leap ahead. Just a few percent faster at certain things. I only went for Skylake cos I was upgrading from an i7 920!

Just test the CPU and if it's ok just get a new board. Not sure about the warranty length on those though.

Hope everything is going well fella!


Signature Picture

By the light of a passing glue factory, I could see he was only wearing one boot...

Star Citizen: Spaggers
Ships: Constellation Phoenix, Banu Merchantman, FC7-M Super Hornet, F7C-S Hornet Ghost, F7C-R Hornet Tracker, 350R, M50, Drake Interplanetary Cutlass, Freelancer MIS, Aegis Reclaimer, Aegis Sabre, Aegis Vanguard Warden, Starfarer Gemini, Anvil Terrapin. Aegis Polaris Corvette.
LOTRO: Brogo, Breaga and others
BF4: Spagfoot

Scott 21st Oct 2015

Joined: 28th Jan 2014
Rank: XSG Admin
Posts: 334
Likes 50



Just sent a RMA over they have 3 years so buying mine in Aug 13 I should be OK, but I didn't buy it Jamie did as payment for work done at the time so if they ask for a receipt I might be screwed. going to work after hours on Saturday to check the CPU. and can check the ram etc in James PC tonight, So have hijacked the kids PC for nowwith my 290x in it which is the only way I could get my bloody screen to work lmao ! if I get the Board RMAed I am going to be fucked for Win 10 ? how does it work I have access to about 7 more Win 7 Pro Codes thanks to Work lol I will just have to install win 7 again and upgrade, clean install etc fuckers. unless they let me use my Win 8 then updagrade etc. lol


Scott 23rd Oct 2015

Joined: 28th Jan 2014
Rank: XSG Admin
Posts: 334
Likes 50



Fuck it Looks like I am Looking at new Boards, CPU and Ram Tonight. Anyone wanna buy a Retail i7 Haswell from me. ? Will Keep my Ram for my Kids PC. And maybe a Nvidia Card so I can finally use the G Sync on my ROG Screen so R290X Going too.


Rolnicek 23rd Oct 2015

Joined: 22nd Apr 2014
Rank: Star Citizen Officer
Posts: 132
Likes 12



Well, I upgraded just last week (actually my graphics card still isnt here)


Signature Picture
Scott 23rd Oct 2015

Joined: 28th Jan 2014
Rank: XSG Admin
Posts: 334
Likes 50



So looks I am going to settle with keeping my haswell as long as it works tomorrow when I go and test it.. New Mobo and Vid Card etc get this AMD out of my box no incrasee but replace it with a 970 so I can utilise the Gsync and finally get 144hz from my screen a year later and Quieter. flog my Card, Rip off Coarsir with my AIO cooler and flog that too as I wanna swap that out too for the Kraken x61


Scott 24th Oct 2015

Joined: 28th Jan 2014
Rank: XSG Admin
Posts: 334
Likes 50



Ha ha and a few hours later.. i opted for Gigabyte Gaming 7 Z170 Board, i7 Skylake 6700K, and a NZXT Kraken x61 + 16GB of DDR4... lol Looks like i am keeping the R290x till i pay all of this off, So for Sale Haswell i7K (Which Works PErfect Tested it today) 16 GB of DDR 3 ( 2x8GB Sticks) Corsair Vengence LP, Corsair H110 (will get my Mates at Corsair to swap it for a new one) its suddenly Developed at Pump Fault lol, The tech companies love swapping my old shit for new stuff.. All except Asus who are demanding a REceipt i cannot give them


Spagfoot 25th Oct 2015

Joined: 23rd Apr 2014
Rank: XSGamer
Posts: 317
Likes 46



Bugger - I guess Jamie can't get the receipt for you?

Ah well - happy new PC!


Signature Picture

By the light of a passing glue factory, I could see he was only wearing one boot...

Star Citizen: Spaggers
Ships: Constellation Phoenix, Banu Merchantman, FC7-M Super Hornet, F7C-S Hornet Ghost, F7C-R Hornet Tracker, 350R, M50, Drake Interplanetary Cutlass, Freelancer MIS, Aegis Reclaimer, Aegis Sabre, Aegis Vanguard Warden, Starfarer Gemini, Anvil Terrapin. Aegis Polaris Corvette.
LOTRO: Brogo, Breaga and others
BF4: Spagfoot

Scott 29th Oct 2015

Joined: 28th Jan 2014
Rank: XSG Admin
Posts: 334
Likes 50



Managed to Find the Order number for the ROG Board so with some OMG actual Help on the Secret Part of the OCUK Forums, they are letting me RMA the board... The fucking thing get no Post I bet you the find no fault found.. anyway new Skylake shit arrives tomorrow too..

So whats the deal with Win 10 ? Just upgraded when it came out... Do I pop in the new board let it recognise it it then maybe do a full format ???? Or do I have to Swipe another 8.1 Key (Already Done) and go through the win 8.1 then Upgrade to Win 10 again, then clean format The OS again lol


Spagfoot 29th Oct 2015

Joined: 23rd Apr 2014
Rank: XSGamer
Posts: 317
Likes 46



No idea - I am sticking with Win 7 as 8 and 10 do NOTHING any better as far as I can see


Signature Picture

By the light of a passing glue factory, I could see he was only wearing one boot...

Star Citizen: Spaggers
Ships: Constellation Phoenix, Banu Merchantman, FC7-M Super Hornet, F7C-S Hornet Ghost, F7C-R Hornet Tracker, 350R, M50, Drake Interplanetary Cutlass, Freelancer MIS, Aegis Reclaimer, Aegis Sabre, Aegis Vanguard Warden, Starfarer Gemini, Anvil Terrapin. Aegis Polaris Corvette.
LOTRO: Brogo, Breaga and others
BF4: Spagfoot

Scott 29th Oct 2015

Joined: 28th Jan 2014
Rank: XSG Admin
Posts: 334
Likes 50



Win 10 is really good. i like it.


Spagfoot 30th Oct 2015

Joined: 23rd Apr 2014
Rank: XSGamer
Posts: 317
Likes 46



But what does it doooooo? (Apart from steal your data? )

It doesn't make games run any better. All apps I use for work run on win 7 fine. I am sure it looks better and I will obviously get it eventually when Microsoft make the next versions of all the game APIs like directx be only compatible with it.

What is it that's good? Loads of people have said it is but when I asked why most have just said it looks better. Come on Scott I need someone who knows what they are on about here!


Signature Picture

By the light of a passing glue factory, I could see he was only wearing one boot...

Star Citizen: Spaggers
Ships: Constellation Phoenix, Banu Merchantman, FC7-M Super Hornet, F7C-S Hornet Ghost, F7C-R Hornet Tracker, 350R, M50, Drake Interplanetary Cutlass, Freelancer MIS, Aegis Reclaimer, Aegis Sabre, Aegis Vanguard Warden, Starfarer Gemini, Anvil Terrapin. Aegis Polaris Corvette.
LOTRO: Brogo, Breaga and others
BF4: Spagfoot

Rolnicek 30th Oct 2015

Joined: 22nd Apr 2014
Rank: Star Citizen Officer
Posts: 132
Likes 12



I'm pretty sure it takes less system resources. Also you kind of don't have to bother with drivers. It runs like shit for the first few restarts, but it finds and installs drivers I couldn't even find all on its own.


Signature Picture
Spagfoot 30th Oct 2015

Joined: 23rd Apr 2014
Rank: XSGamer
Posts: 317
Likes 46



Ah ok that sounds good Less system resources is always appreciated. Does it tell you it is looking for drivers or does it just do it? I am one of those people who like to know what it is doing in the background


Signature Picture

By the light of a passing glue factory, I could see he was only wearing one boot...

Star Citizen: Spaggers
Ships: Constellation Phoenix, Banu Merchantman, FC7-M Super Hornet, F7C-S Hornet Ghost, F7C-R Hornet Tracker, 350R, M50, Drake Interplanetary Cutlass, Freelancer MIS, Aegis Reclaimer, Aegis Sabre, Aegis Vanguard Warden, Starfarer Gemini, Anvil Terrapin. Aegis Polaris Corvette.
LOTRO: Brogo, Breaga and others
BF4: Spagfoot

Rolnicek 30th Oct 2015

Joined: 22nd Apr 2014
Rank: Star Citizen Officer
Posts: 132
Likes 12



Me too, but no you have to look specifically to see what its downloading/installing ... pisses me off, that needs to be a new tab in Task Manager tbh.


Signature Picture
Forum » General » Tech Discussion
Please login or register to reply.
Events
« Jul 2017 »
M
T
W
T
F
S
S
 
 
 
 
 
1
2
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
Twitter
Birthdays
Frostglade
28 years old 31st Aug
Follow XSGamers

Facebook YouTube TwitchTV Twitter

Twitch
MrYiff Offline
Game: ArmA III
Pobinski Offline
Game: Call of Duty: Advanced Warfare
GeekByte Offline
Game: Elite: Dangerous
XSGamers Offline
Game: The Lord of the Rings Online